Teknoloji

Göktaşı avcıları Antarktika’da 7 kiloluk uzay kayası buldu

Son zamanlarda, göktaşı avcıları araştırmalarını çoğunlukla buzla kaplı Antarktika’da yapıyorlar.

Çünkü bu bölgenin soğuk ve kuru iklimi göktaşlarının kolayca aşınmasını engeller ve bozulmadan kalmalarını sağlar.

Antarktika yüzeyini uzay kayaları için tarayan Field Museum ve Chicago Üniversitesi araştırmacı bilim adamı Maria Valdes ve ekibi, biri 7 kilo ağırlığında beş göktaşı bulmayı başardı.

“Boyut Önemli Değil”

Konuyla ilgili açıklama yapan Valdes, şu ifadeleri kullandı:

Göktaşları söz konusu olduğunda boyut kesinlikle önemsizdir ve çok küçük mikrometeoritler bile bilimsel olarak inanılmaz derecede maliyetli olabilir. Ama elbette, bunun gibi büyük bir göktaşı bulmak nadir ve gerçekten de heyecan verici.

Valdes, Antarktika’da bulunan on binlerce meteordan sadece 100 tanesinin ekibinin bulduğu büyüklükte olduğunu iddia ediyor.

Araştırmacılar göktaşlarını bulmak için kar motosikletlerine bindiler ve uydu görüntüleri tarafından göktaşları için potansiyel iniş noktaları olarak tanımlanan önceden haritalanmış alanlarda yürüdüler.

Valdes, ekibin şüpheli bir göktaşı bulduğunda kayanın manyetik özelliklerini test etmek için bir el aleti kullandıklarını açıkladı.

ilginizi çekebilir Dünya yakınlarında 30.000 göktaşı tespit edildi Haberin Detayları

Bulgu heyecan verici olsa da bilim insanları için bir sonraki adım, meteorların bize evren hakkında neler söyleyebileceğini belirlemek olacak.

Valdes ve ekibinin bulduğu beş kaya, Belçika’daki Kraliyet Doğa Bilimleri Enstitüsü’nde analiz edilirken, bölgeden alınan toprak örnekleri grup tarafından bizzat incelenecek.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu