Haber

İbb, 681 Üreticiye 1.152 Torba Yağlı Ayçekirdeği Dağıtımına Başladı.

HABER: OKTAY YILDIRIM – Kamera: ADEM KARABAYIR

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, ‘300 Günde 300 Proje’ maratonu kapsamında kuruma başvuran 681 üreticiye toplam 1.152 çuval tohum dağıtımına başladı. Millet İttifakı’nın tarımsal üretimi destekleyecek projeler hazırladığını belirten İmamoğlu, “Sizden tek ricam siyasetçilerin ve yöneticilerin size verdiği her sözün yerine getirilmesidir. Sözünü tutmayanlar derhal sandıkta cezalandırılmalıdır. kutulayıp eve gönderdi.Ayrıca 21 yıldır görevde ve hala çalışıyor.’Yapacağım’ diyenler varsa dinlemeyin bile’ dedi.

İBB, İstanbullu çiftçiler için yaptığı tarımsal temeli yağlı ayçekirdeği dağıtımıyla sürdürüyor. İBB Lideri Ekrem İmamoğlu, ‘300 Günde 300 Proje’ maratonu kapsamında kuruma başvuran 681 üreticiye Çatalca’dan toplam 1.152 çuval tohum dağıtımına başladı. Başakşehir, Arnavutköy ve Çatalca çiftçilerine fayda sağlayacak tohum dağıtım kampanyası için düzenlenen törende konuşan İmamoğlu, Türkiye’nin geçmişte tarımsal üretimde kendi kendine yeten ülkelerden biri olduğunu hatırlatarak başladı. Türkiye’nin tarımda dışa bağımlı olduğuna değinen İmamoğlu, “Üretime değer vermezseniz, ithalatı ana hat haline getirirseniz milletinizi ister istemez bu duruma sokarsınız” dedi.

Yaşananların daha çok yapılaşma, daha çok gelir uğruna tarım arazilerinden fedakarlık eden anlayıştan kaynaklandığını vurgulayan İmamoğlu, şöyle konuştu:

“ÇIKTI DEĞİL BU GİDİYOR: Bu gidişin bir gidiş olmadığını, bizi zulme uğratacağını hep birlikte görmeliyiz. Bu ülkeyi tarımın gücü ve tarımın merhametiyle buluşturmak hepimiz ve geleceğimiz için değerli bir karardır. Türkiye’nin en büyük şehri İstanbul’da 4 yıldır bunun için çalışıyoruz. Yani bu yanlış gidişatı tersine çevirmek için öncü adımlar atıyor, Türkiye için örnek uygulamaları hayata geçiriyoruz. 4 yıl önce Belediye Başkanı olarak ‘İstanbul’da Tarım’ diye bir başlık açıp insanlara bahsettiğimizde şaşırırdık ve ‘Bu işe hiç girmeseniz de olur’ diye tavsiyelerde bulunanlar oldu. ders’. İstanbul ve tarım iki kelimeydi, yan yana gelmeyecek gibi görünen iki kavram. Ama bugün her şey çok farklı. İnanın güzel ülkemizde nereye gidersem gideyim; Doğuda, güneydoğuda, İç Anadolu’da, Karadeniz’de bize ‘Keşke yerel yönetim veya devletimizin kurumları sizin İstanbul’da bize yaptığınızı burada yapsa’ diyenler, sorgulayanlar, teşekkür edenler var.

BÜYÜK BİR ZİHİNSEL KARIŞIKLIĞA İHTİYACIMIZ VAR: Meseleye ulusal ölçekte bakarak, şehrimizden başlamak ve tüm ülkeyi bu hatalardan döndürmek için büyük bir yolculuğa, büyük bir dönüşüme, büyük bir zihniyet devrimine ihtiyacımız var. Üreticilerimizin bizim için ne kadar değerli olduklarını en güçlü şekilde hissetmelerini, motive etmelerini, cesaretlendirmelerini ve yeteneklerinin farkına varmalarını istedik. Aslında bunu başardık. Sonuçta ne oldu biliyor musun? 2019’un sonunda asıl yola çıkıp 2021’de İstanbul’daki ilk başvuruları için destek başvurularını başlattığımızda 693 üretici olduğunu tespit ettik ve onlara katkı sağladık. Bugün İstanbul’da üretici sayımız 8 bin 226 kişiye ulaştı.

TARIMIN VE ÇİFTÇİNİN DEĞERİNİ BİLMEYEN YÖNETİCİLERDEN UZAK KALMAK ZORUNDAYIZ: İmkan ve imkan verirseniz inanın bu memleketin boş, açık, kullanılmayan, ekilmemiş köşesi kalmaz. 8 bin 226 İstanbul İstanbul’da yaşayan bitkisel üretim, hayvansal üretim, arıcılık ve balıkçılıkla uğraşan hemşehrilerim ve az önce kadın çiftçimizin dediği gibi “16 milyon İstanbullu için üretiyoruz” diyen çiftçilerimizle gurur duyuyorum. hepinize iyi şanslar Tarımın ve çiftçinin değerini bilmeyen yöneticilerden kurtulmak zorundayız. Bu çok açık. Bu cennet, vatanın en kıymetli kalemlerinden biri olmalıdır. Muhtar tarımın ve çiftçinin değerini bilmese de, adı bir siyasi partinin ilçe başkanı da olsa, belediye başkanı, büyükşehir belediye başkanı, bakan, milletvekili veya cumhurbaşkanı da olsa; Tarımın kıymetini bilmiyorsa veda etmesi lazım. Çok açık.

BU İŞİN LİSANSI YOKTUR; SİZLERDEN DESTEK İSTİYORUZ: Mücadele etmeli ve tarımda dışa bağımlılığı bitirmeliyiz. Bu işin bir anlamı yok. ‘Hayatta kalma sorunu’ dediğimiz sorunlardan biri de bu. Dileğimiz, temennimiz, ülkemizde tarıma hak ettiği değeri verecek ekipler olarak Cumhurbaşkanı adayımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun cumhurbaşkanlığına seçilmesini ve başta ülkemizin değerli başkanları olmak üzere bizleri de yol arkadaşları yapmasıdır. Bu devrimi başlatmak, demokrasiyi, hakları, hukuku ve demokrasiyi ilerletmek için, büyük bir grubumuz olan masadan kalktık. Elbette adalet düzenini yeniden ülkemizin dört bir yanına yayma adına destek olmanızı rica ediyoruz. Maalesef çiftçilerimize bu kaynak bugüne kadar hiç verilmedi. Bu kaynağın seviyesine bile yaklaşmadı. Açıkçası sindiremiyorum. Ve artık çiftçinin hakkını vermeyen, bir avuç insana devredilen bir sistemin varlığına tahammül edemiyorum.

VERİLEN SÖZLERE UYMAYANLAR GÖNDERİN: Bu tıbbi takviyelerin hak ettikleri şekilde çiftçilerimizle buluşturulması değerlidir. Birçok konu var. Millet İttifakı hükümeti, mazotta ÖTV’nin düşürülmesinden, çiftçilerin destek olarak kullandıkları gübre ve tohumluk maliyetlerinin yüzde 50’sinin geri verilmesine kadar birçok konuyu siz değerli çiftçilerimiz için hazırlıyor. Sizden tek isteğim; Politikacıların ve yöneticilerin size verdiği her sözü yerine getirin. Sözünü tutmayanlar derhal sandıkta cezalandırılmalı ve evlerine gönderilmelidir. Verdiği sözü tutmayanları gönderin. Hele hele 20, 21 yılı aşkın süredir görevde olan ve hala ‘olur’ diyenler varsa, onları dinlemeyin bile. 4 yılda ne diyoruz? ‘Yaptık. Biz senin yanında durduk. Tarımı destekliyoruz. Her şeye örnek verebilirim. Sadece ben değil. Mansur Yavaş Ankara’da Cumhurbaşkanıma veriyor, diğer illerdeki bütün belediye başkanlarımız da veriyor. Bugünden itibaren ‘olur, olur’ diyenlerin sözlerine bile kulak asmayın. Mümkünse televizyonlarınızı kapatın veya sesini kısın. Seni rahatsız etmesine izin verme. Sözünde durmayan bizsek, günü gelince bizi de gönderin.

ÇOCUKLARA VE GENÇLERE GÜZEL BİR GELECEK HEDİYE ETMELİYİZ: Atatürk’ten de gördüğümüz gibi vatanına, milletine karşı sorumlu, amansız ve insafsız, vatandaşlarına karşı her zaman sorumlu olduğunun bilincinde olanlar, çocuklarını, çocuklarını, ailelerini ve yakınlarını topluma değil, canlarına bırakacaklardır. hizmet verdikleri alan ve bunu bir aile ofisi olarak kullanmayacaklar, ‘Egemenlik’. Ülkesini ‘kayıtsız milletindir’ anlayışıyla yönetecek bir düzenin kurulmasına az kaldı. Hasadın bol, bereketli olduğu bu ülkede kardeşlik ve huzur içinde yaşamak istiyoruz. Hakikaten bu bizim hasretimiz ve mücadelemizdir. Bunu başarmalıyız. Kimin için biliyor musun? Burada oldukça deneyimli insanlar görüyorum. Ama çocuklarımız var, aramızda gençler de var. Bunu en çok da bu ülkenin gücü olan çocuklarımız ve gençlerimiz için yapmalıyız. Onlara hep birlikte çok güzel bir gelecek sunmalıyız. Özlemimiz ve mücadelemiz bunun için olacaktır. 14 Mayıs’ta bu yolda çok büyük ve çok güçlü bir adım atacağız. Bundan sonra, ne olacağını elbette biliyorsun. Tıpkı 2019’da gönderdiğiniz gibi; Milletin ve milletin gücü gelecek ve Allah’ın izniyle sizlerin dualarıyla bu güzel memlekette her şeyin çok güzel olacağına söz veriyoruz.”

ÇİFTÇİ MERVE ÇAVUŞ: 16 MİLYON İÇİN ÜRETİYORUZ

4. kuşak çiftçi olduğunu belirten Korkut Arıkan, “Belediye Başkanımız Ekrem İmamoğlu Bey’e bizi üretmeye teşvik ettiği için çok teşekkür ediyoruz. Bu tohumlar, gübreler, fideler… Buradaki en değerli şey oydu. Ücretsiz verildi. Bu bütün belediyelere örnek olsun, olması lazım” dedi.Kadın üretici Merve Çavuş duygularını dile getirerek, “Fidan, mazot ve yağlık ayçiçeği için Başkanımız Ekrem İmamoğlu’na teşekkür ederiz. İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından sağlanan tohum desteği. 16 milyon için çalışıyoruz’ diyor Büyükşehir Belediyesi. Devam edeceğiz diyorum’ dedi. Çatalca Ziraat Odası Başkanı Seyit Çetin yaptığı konuşmada yakın coğrafyamızda yaşanan Rusya-Ukrayna savaşına dikkat çekerek, “Ay çekirdeği, buğday tohumu, gübre, mazot, fide ve benzeri destekler ülkemiz tarımına can suyu veriyor. İstanbul. Başta Belediye Başkanımız Ekrem İmamoğlu olmak üzere emeği geçen herkese şahsım ve Çatalca çiftçileri adına teşekkür ediyorum.”

Konuşmaların ardından; İmamoğlu, Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün ve Küçükçekmece Belediye Başkanı Kemal Çebi, ayçekirdeği yağlamaya başladı.

İBB 4 YILDA ÇİFTÇİLER İÇİN NELER YAPTI?

İBB’nin 2020 yılında başlattığı güçlendirme kampanyası ile; İstanbul’daki çiftçilerin girdi maliyetlerini düşürmek, tarımsal üretimden çekilen çiftçilerimizi yeniden tarıma teşvik etmek ve böylece tarım alanlarının betonlaşmasını önlemek amacıyla domates, biber gibi yazlık sebze üreticilerine destek verdi. , salatalık, patlıcan ve karpuz fideleri. 2021 yılında bu üsler; Küçük ölçekli çiftçilerimize kışlık sebze fideleri, silajlık mısır tohumları, biyolojik çaba için sarı tuzaklar, küçük balıkçılarımız için tekne bakım malzemeleri ve kuzu besi yem altlıkları eklenmiştir. 2022 yılında tüm bu takviyelere ek olarak; Yağlı ayçekirdeği, ekmeklik buğday tohumu, damla sulama hortumu ve gübre takviyesi, mazot, çilek fidanı, büyükbaş hayvan yemi ve arı yemi dayanakları eklendi. 2023 yılında ücretsiz hizmetlere tarımsal üretimde su tüketimini azaltan, yabancı otlarla mücadeleyi en aza indiren ve tarımda ilaç kullanımını azaltan malç naylon desteği eklendi.

İBB’NİN 2023 YILINDA İSTANBUL’DA ÇİFTÇİYE DESTEKLERİ:

Bu destekler sayesinde; 2020 yılında 693 olan İBB’ye kayıtlı çiftçi sayısı 2023 yılında bitkisel üretimde 4 bin 506 kişiye ulaştı. İBB’nin 2023 yılında İstanbullu çiftçilere vereceği gerekçeler şöyle olacak:

2 bin 246 çiftçiye 6 bin 129.306 adet yazlık sebze fidanı

1.266 çiftçiye 9.863.400 adet kışlık sebze fidesi

1.808 çiftçiye 3 bin 19 torba yağlı ayçekirdeği

1.446 çiftçiye 1.788 torba silajlık mısır tohumu

1.649 çiftçiye 3 bin 502 torba (175.100 kg) granül gübre

525 çiftçiye 1.902 torba (47.550 kg) damla sulama gübresi

190 çiftçiye 2 bin 989 top malç naylonu

489 çiftçiye 6 bin 500 paket sarı tuzak

2 bin 272 çiftçi, 311 bin 750 litre mazot

1.450 küçük ölçekli balıkçı, tekne bakım ekipmanı, balıkçı tulumu ve botu

1.131 çiftçi için 1.640 ton sığır yemi.

DESTEKTEN NASIL YARARLANILIR?

Destekten İstanbul uçlarında ikamet eden ve tarımsal üretim yapanlar yararlanabilecek. Çiftçiler, Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) belgesi veya 2022 veya 2023 yılına ait Ziraat Odası Çiftçi Belgesi, kimlik fotokopisi ile birlikte İBB Avrupa Yakası Tarım ve Balıkçılık Müdürlüğü’ne, İBB Beykoz Koordinasyon Merkezi Anadolu Yakası’nda. veya https://tarmdestekleri.ibb.istanbul/portal üzerinden başvuru yapabilirler.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu
istanbul escort
istanbul escort
istanbul escort